Ledno - snežne razmere 2016/2017Izberi sezono

PoročilaVnosRSS
Iskanje
Prikazano: 1 - 18 od 18 zapisov
Drugi slap v Krnici je odlično narejen, le v zavesi malo teče (četrti raztežaj). Slap TR-DO v Planici žal brez ledu (suša).
Slap narejen, ker je obrnjen proti jugu, ga je potrebno plezati v jutranjem času ali v takem vremenu, kot je sedaj (oblačno).
Včeraj sva plezala slap Vis-a-vis, fajn narejen, kar precej gužve, priporočava plezanje v zgodnjih jutranjih urah. Narejen je tudi kaskadast Slap v Soteski,na drugi strani soteske.
Strmec v slabem stanju, zelo krušljiv led, Predelica pa je prekrita z nestabilno skorjo in se vse podira.
Danes sva z Rokom Tičarjem spezala Krokarkev slap. Slap splezljiv...svečkast led, slabše varovanje.
 Miha: Stiriofobija, Bel potok 15. 1. 2017
Preplezan, sicer ne vem če prvi? Varovanje v sveči ravno v najtežjemu delu, ga ni ene 10m, ker je zelo svečkast! Je pa plezljiv.
Slap Lušev graben je precej obiskan, saj je kar dobro narejen, le v prvem raztežaju je led bolj trd in tanek, tako da je nekoliko težje delati varovanje.
 Miha: Lucifer, Martuljek 11. 1. 2017
Razmere dobre, mestoma odlične - putrčk. Stirofobija tudi narejena.
V Robanovem kotu je Lopčki slap narejen zelo slabo in ni primeren za plezanje, tudi kaže bolj slabo, saj nima nič vode.

V Logarski dolini so narejeni slapovi, ki imajo dovolj vode, v dolini pred Logarsko sva plezala Firštov slap in Kaskado, narejena je tudi Avtocesta. Višje v dolini sva splezala Slap pod Sušico. Slap pod tunelom, Kristal in skriti slap niso narejeni, prav tako tudi ne ostali slapovi na nasprotni strani doline od Palenka. Pleza pa se še Palenk in nekatere Ivovce.
Včeraj sva z Tedijem preplezala centralca. Ocena je za kakšno stopnjo višja od predvidene. Led je trd in steklen, zgoraj pa puterček. Sveča je gobasta in svečkasta.
Super slap, sploh če si človek zaželi it še malo v hribe. Led je sicer precej trd in steklen, ampak po treh navezah v nedeljo je narejenih že toliko lukenj, da verjetno ni več kake hude potrebe po zabijanju.

Ima pa slap dve izhodni varjanti. Desno, po kateri so verjetno izstopili prvi plezalci (WI3), ter levo, ki je nekje v območju štirice (zavesa).
Slap Vis a Vis v Soteski med Bledom in Bohinjem je narejen
Slapovi so odlično narejeni, celo srednji, ki je navadno preveč vodnat. Rajbelj rabi še kak dan ali dva mraza.
Sodeč po poročilih na netu, v Logarski plezajo le Avtocesto in Kaskade, za slapove višje težavnosti bo očitno treba še počakati
Zavesa je sicer staknjena, vendar je tanka in vsa svečkasta. Slap potrebuje še par dni mraza, da bo preplezljiv v okviru običajne težavnosti.
Ledu sicer ni veliko, vendar je plastičen in še vedno dovolj debel, da se da lepo varovat.
Razmere v Sinjem so dobre, led je trd in suh, mestoma ga nekoliko manjka, vendar se da varno plezati.

več

V Tamarju ni nič narejenega, nekaj se dela, vendar toplo vreme sproti topi. Voda začuda je...
© ice-climbing.net, 2003 - 2018 Sporočite težave pri uporabi spletišča